Appartement Les Menuires

Skiën in Frankrijk

Skiën in frankrijk

Les Trois Vallées, het grootste skigebied ter wereld, bestaat uit 5 verschillende skigebieden met ieder een eigen skipas; Val Thorens, Les Menuires, St. Martin de Belville, Méribel, Courchevel/La Tania. Samen vormen deze gebieden Les Trois Vallées: ruim 600 km pistes. Het is ook mogelijk om 1 skipas aan te schaffen, waarmee alle gebieden toegankelijk zijn. 

Zowel gletsjerskiën, off-piste afdalingen, schitterende dagtochten als eenvoudige afdalingen en een half-pipe behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk is er ook volop de mogelijkheid om te langlaufen. Dit gebied is geschikt voor iedereen. 

Er zijn pistes voor alle niveaus en deze bieden onvergetelijke afdalingen. Er zijn zo'n 200 snelle en comfortabele liften met de meest moderne techniek. Het is zowel een paradijs voor de echte sportievelingen, als voor gezinnen met kinderen.

Het skistation Les Menuires heeft een uitstekende opvangstructuur voor kleintjes vanaf 3 maanden en draagt niet voor niets het label 'Famille Plus'. Het gastvrije skioord midden op de pistes heeft sinds een aantal jaren een nieuw en meer authentiek gezicht gekregen met zijn houten en stenen chalets.

Het appartement is gelegen in de wijk Reberty 1850, op 1850 m hoogte in Les Menuires.

  • Hoogtebereik: 1300 – 3200 m
  • Aantal liften: 163
  • Aantal km pistes: 600
  • Aantal km loipes: 93
  • Afstand vanaf Utrecht: ca. 1080 km